Миналогодишният финалист в Лига Европа Рома се класира за полуфиналите на тазгодишното издание

...
Миналогодишният финалист в Лига Европа Рома се класира за полуфиналите на тазгодишното издание
Коментари Харесай

Рома изхвърли Милан от ШЛ

Миналогодишният финалист в Лига Европа Рома се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на шампионата.

Това стана факт след домакинска победа с 2:1 в реванша на ¼-финалния конфликт на отбора срещу Милан.

Така „ вълците “ продължиха напред с общ резултат 3:1, откакто завоюваха с 1:0 като посетители преди седмица. Джанлука Манчини (12’) и Пауло Дибала (22’) вкараха ранни голове за „ джалоросите “ на „ Олимпико “, а единственото попадение за „ росонерите “ беше дело на Матео Габия (85’). Успехът на римляните е още по-впечатляващ поради обстоятелството, че те играха с човек по-малко след пряк червен картон на Мехмет Зеки Челик още в 31-вата минута, предава Спортал. 

Даниеле Де Роси, който точно в четвъртък беше доказан за треньор на Рома и за идващия сезон, предприе единствено една смяна измежду титулярите, които победиха „ росонерите “ преди седмица. Причина за нея беше наказването на Браян Кристанте, който беше заместен от младия Едоардо Бове. Триото в офанзива още веднъж беше формирано от Стефан Ел Шаарауи, Ромелу Лукаку и Дибала.

Стефано Пиоли пък извърши две промени в стартовия си състав от първата среща. Малик Тиау беше сменен от изтърпелия глобата си Фикайо Томори, докато Юнус Муса беше предпочетен пред Тижани Райндерс. На върха на офанзивата и този път беше Оливие Жиру, на който в предни позиции помагаха Кристиан Пулишич, Рубен Лофтъс-Чийк и Рафаел Леао.

" Джалоросите " поведоха с първата си голова опция в мача. Това стана в 12-ата минута, когато Дибала опита техничен удар от огромно разстояние, а топката се отби в далечната греда. Манчини обаче притича и с добавка прати топката в опразнената врата за 1:0. Така в трети следващ мач като титуляр бранителят се разписа след победните голове в дербито с Лацио и предходния дуел с Милан. Той посвети попадението си на Матия Джани от аматьорския Кастелфиорентино Юнайтед, който беше застигнат от неочаквана гибел по време на футболен мач в неделя. Половинката на брата на умрелия 26-годишен футболист е сестра точно на италианския национал.

Малко след това Тео Ернандес се опита да изравни, само че ударът му се оказа разочароващ. В 20-ата минута Лофтъс-Чийк стреля от воле, като топката първо рикошира в Манчини, по-късно тупна в земята и най-после се отклони в напречната греда. Последва корнер, при който Матео Габия стреля неопределено с глава. В 22-рата минута точно бранителят първо беше " премазан " от Лукаку, а по-късно " подари " топката на Дибала, който с прекрасен изстрел удвои преднината на своя отбор.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР